Koen og den lille ko

Det var en dejlig, varm junisommerdag og jeg var på vej hjem fra en ekspedition i den østjyske natur, hvor jeg havde samlet nyt materiale til Ulvenyt. Jeg havde tidligere tænkt lidt på, at slå et slag forbi den lokale bondemands marker og kigge lidt på det højlandskvæg, han havde til at gå der og se om jeg kunne finde de maj gøgeurt, jeg var faldet over der tidligere. Så som et sidste øjebliks indskydelse, kørte jeg forbi bondens marker og det viste sig at være en god idé. For godt nok fandt jeg ikke maj gøgeurten igen, i det nu meget højere græs end i maj, da jeg sidst havde set dem. Til gengæld fandt jeg en ko, der kort tid forinden havde født en ny, lille ko :)!
 

Hvis det ikke var fordi koen muede så begejstret og dermed fik mig til at kigge, så havde jeg nok slet ikke opdaget den lille, brune klump, der lå i græsset og som koen slikkede ihærdigt på. En kondiløber, som nok havde mere travlt med at høre musik og registrere sin løberute, puls og hvad de nu laver end med at se landskabet, løb i hvert fald lige forbi uden at opdage noget som helst. Synd for ham, men så kan han jo kigge med her.

Det kunne iøvrigt ikke have været særligt længe siden, den lille kalv var kommet til verden. For som du kan se på det nedenståedende billede, havde koen endnu ikke smidt efterbyrden (navlestrengen hænger og dingler ud bagtil), hvilket normalt sker inden for nogle timer.

 
Hvad er det for en lille, brun klump, der ligger der på jorden?    
 
… Jamen hov! Det er jo en lille ko!
Lidt væk fra det hele var en stor tyr i gang med at klø sin skulder eller børste sit hår eller hvad sådan en nu gør, når den gnubber sig op ad et træ. Han var nok mere interesseret i at gøre sig klar til en date med en anden ko, end i at vente på at en lille, pjusket kalv skulle komme på benene. Men sjovt at en detour pga. en tilfældig indskydelse endte med at blive dagens højdepunkt…
 
Ham her er vist faren. Han havde travlt med andre, vigtigere ting…

Skriv et svar

Kom med ud i naturen