Den elegante hættemåge

De fleste betragter nok ikke måger som andet en skadedyr, der larmer og med stor præcision dropper mågeklatter efter en, når man cykler under deres siddeplads i lygtepælene. Og ja, de fleste måger er da også rimelig højrøstede, men næppe mere end en flok børnehavebørn eller midaldrende karrierekvinder på en fortovscafé (jeg har engang boet lige over for en fortorvscafé…).

Ja, nogle af dem er faktisk ligefrem elegante, som f.eks. hættemågen, som oven i købet er adræt i luften som en anden svale. Hvis man går ud en sommerdag, hvor flyvemyrerne sværmer, så kan man se flokke af hættemåger højt oppe i luften, der under udførelsen af halsbrækkende manøvre, fanger de sværmende myrer. Eller man kan se dem ved søer, hvor de cirkler rundt lige over vandoverfladen på jagt efter flyvende insekter, som de snapper i luften.

Navnet hættemåge er i øvrigt lidt sjovt, for den sorte hætte har de nemlig kun omkring yngletiden. Resten af året har de kun en sort plet bag øjnene. Unge hættemåger kan kendes fra de voksne på deres mere eller mindre brune fjer.

Så ja, måger er ikke kun flyvende skraldespande, de er også en slags mennesker… eller noget…

Teenagehættemåger, der pudser deres fjer.
Hvor lagde jeg nu mine briller?
Hvis man ikke har andet at lave, kan man jo altid gå rundt og råbe.
Se, det er da en elegant fugl!

2 tanker om “Den elegante hættemåge”

Skriv et svar

Kom med ud i naturen