Dyr i Århus #3

Vi lægger ud med et af de lovede ikke-helt-normale-dyr. Jeg ved ikke rigtig om det har noget navn, så jeg kalder det bare “det”. Det holder til på toppen af Århus Teater, hvor det kigger ud over Bispetorv efter fumlegængere, som det kan lokke ind i teatret, hvor det sandsynligvis spiser dem. Vil jeg tro – jeg har aldrig været inde i teatret…

Væsen på toppen af Århus Teater
Teaterdet

På bagsiden af teatret kan man – oppe under tagudhænget – se en bord, som blandt andet indeholder denne ørn, hvis krop er af keramik, mens dens vinger er malet på pudsen. Der er generelt rigtig mange af denne slags flotte detaljer på teaterbygningen.

Ørnefrise på Århus Teater
Teaterørn

Under ørneborden er der også nogle vinduer (det er muligvis her ud af, det gylper resterne fra sin aftensmad af fumlegængere op?) og over vinduer kan man blandt andet finde denne ugle.

Ugle over et vindue
Teaterugle

Lige over for teateret ligger retten i Århus gemt væk. Det er nok mest kriminelle, der kender den. Der var i hvert fald en lille flok unge fyre, der tydeligvis havde ærinde derinde, der stod og gjorde sig til mens de klagede over, hvorfor jeg dog ikke tog billeder af dem i stedet for af retsbygningen. For som en af dem sagde: “Det er jo bare retten… Du skulle hellere tage et billede af mig!”.

Nå, men ud over krimmelle er der i hvert fald denne her smedejernslampe med en fugl og blomsterranker af kobber. Lige neden under fuglen, oven på skiltet, er der også en lille slange/drage eller hvad man nu vil kalde den. Drager lever godt nok ikke i Danmark, men derfor kan man vel godt lave figurer af dem ;).

Lampefugl
Lampefugl

Hvis man kigger til venstre i ovenstående billede kan man måske lige ane en balkon. Sådan en er der også på højre side af bygningen. På toppen af de to balkonner er der disse flotte blomster af kobber. Man kan måske også lige ane noget, der stikker ud fra tagrenden. Det er flere af dersens sjove slanger/drager eller hvad de nu er. På billedet nedenunder igen, kan man se dem lidt bedre. Tænk på, hvor lang tid det dog ikke må have taget, bare at lave sådan en tagrende – for ikke tale om alt det andet!

Balkonblomster
Balkonblomster
Tagrendedrager
Tagrendedrager

Sidst, men ikke mindst, er der de her to fyre, der spiller musik over en af indgangene til retsbygningen.

Kentaur
Kentaur

Lige ved siden af retsbygningen ligger Kannikegaarden, som ud over de to vildmænd også har en ørn over indgangspartiet. Ørnen holder noget mellem sine kløer, som jeg dog ikke helt kan se, hvad er. Det muligvis en stump reb…?

Ørn og vildmænd
Ørn og vildmænd

Endelig skal vi jo ikke glemme grisebrønden foran rådhuset, som var i juleantrækket, da jeg kom forbi. Glædelig jul, for julen varer jo lige til påske :)!

Grisebrønden med juletræ og lindetræer
Grisebrønden med juletræ og lindetræer
Grissenbasserne har røde sløjfer på og er ved at spise et æble
Grissenbasserne har røde sløjfer på og er ved at spise et æble

4 tanker om “Dyr i Århus #3”

Skriv et svar

Kom med ud i naturen