Dyr i Århus #2

Ja, så blev “Dyr i Århus” til en lille serie. For efter den første artikel var skrevet, begyndte jeg at holde lidt mere øje med dyrene rundt omkring i Århus og det viste sig, at de faktisk gemmer sig mange steder rundt omkring. Man lægger bare ikke mærke til dem, før man begynder at kigge efter dem. Nok til dels fordi, mange af dem findes lidt til vejrs over normal øjenhøjde.

Vi starter ved Riis Skov, som er en gammel skov, der har været en del af byen i mange hundrede år. Den gang blev den brugt til mere praktiske formål end i dag, hvor den mest er et udflugtsmål for de lokale. Ved indgangen til skoven, hvor Marienlundsvej starter, står der et lille navneskilt af granit med tre ugler på toppen.

Da jeg var forbi med kameraet for at tage nedenstående billeder, sad en mariehøne frit fremme på statuen. Den havde nok besluttet at statuen var et godt sted at overvintre… Den havde i øvrigt en kollega længere nede ved jorden, der havde fået den samme idé.

Tre ugler i granit overvåger indgangen til Riis Skov.
En julemariehøne i december.

Ved en anden indgang til Riis Skov, længere nede i byen ved krydset Dronning Margrethes Vej-Trøjborgvej, står to hunde og kigger ned mod havnen. Hvorfor de står lige der, har altid undret mig lidt, for det virker ikke rigtig som om de har nogen sammenhæng med omgivelserne. Men mon ikke der er en eller anden god grund?

To løse hunde… selv om skiltet til højre påbyder at hunde føres i snor.

Nede ved domkirken, som vi jo sidste gang så vejrhanen på, står der en statue af en hest. På ryggen af hesten sidder en mand, som hedder Christian X. Han var vist konge eller sådan noget engang ;). Hvis man kommer på det rette tidspunkt af dagen, så solen står i den rette højde på himlen, kan man se en flot og livagtig skygge af statuen projiceret på tårnet af domkirken.

En bronzestatue af en hest (med en mand oven på) på vej mod solnedgangen.
Samme statue fra en lidt anden vinkel…

Hvis man går videre rundt i byen vil man på et tidspunkt nok støde på kunstmuseet ARoS, som i øvrigt er et besøg værd, hvis man er til kunst. Lige over for ARoS ligger nogle flotte, gamle bygninger og en af disse bygninger er Retten i Århus.

Den har to bronzestatuer af løver, som jo godt nok ikke lever vildt i Danmark, men lidt eksotisk må det jo gerne være en gang i mellem, siddende ved indgangen. Jeg kunne desværre kun tage et billede af den ene, da en emsig gravkofører valgte at parkere sin gravko lige foran den anden løve, så jeg ikke kunne fotografere den. Men den slags må man jo nok finde sig i, da de pt. er i gang med at modernisere retsbygningen.

Retten i Århus bevogtes af to statelige løver med snuden i sky.

Det var , hvad jeg havde at vise denne gang. Hvis du synes om denne artikel, så følg med næste gang, hvor du vil få nogle ikke helt normale dyr at se. Vi ses :).

Skriv et svar

Kom med ud i naturen