Mystisk, grøn bille

Forleden dag på jobbet fandt jeg denne flotte, grønne og røde bille. Jeg ved ikke rigtig, hvordan den er havnet i Danmark, for jeg tror ikke det er en hjemmehørende art. Man kan dog på Ebay købe pakker med lignende biller fra eksotiske lande, så måske den er kommet her til på den måde? Men den er flot med sine metallisk skinnede farver og at dømme ud fra dens afrundede form og korte forben, kunne den nok godt finde på at grave sig ned i noget. Så måske den lever i møg eller i jorden?

Set fra siden

 

Set forfra
Set fra undersiden

2 tanker om “Mystisk, grøn bille”

 1. Fandt lige præcis denne billi i min bil i går og den var levende.
  Blev vildt forskrækket da jeg så den, så jeg rullede vinduet ned og gav den en lille gok med bilnøglen.
  Da jeg steg ud af bilen, var jeg lidt nysgerrig og kiggede så efter denne mystiske bille.
  Den lå på ryggen, men jeg fik den lokket op på min bilnøgle, for at vise den til pædagogerne i min datters børnehave.
  Den var fantastisk i farven (metallikgrøn og den skinnende som et smykke), havde aldrig set lignende.
  “Tænkte den kom fra den plante jeg lige havde købt”.
  Syntes den mindede om en humlebi med et skjold fra en bille.
  Den summere også som en humlebi.
  Ville lige til at vise den til en af pædagogerne, men så fløj den afsted lige pludselig.
  Jeg blev drillet lidt, da det nu kun var mig der havde set denne mystiske humlebibille…
  Derfor er jeg glad for jeg fandt den her ?

Skriv et svar